מאת נעם ברקן - פורסם בידיעות אחרונות

12/08/12

 

כ- 10,000 ניצולי שואה מקבלים מדי חודש כרטיס עם 200 שקל לקניות – אך רשתות השיווק מערימות קשיים כשהם באים להשתמש בו המטרה של פרויקט "תו מכל הלב" הייתה קדושה ממש: לסייע לניצולי שואה נזקקים לחיות ולהתקיים בכבוד. אלא שמתברר שממש לא כל רשתות השיווק ממהרות לשתף פעולה.

במסגרת הפרויקט, שיזמה החברה לאיתור ולהשבת נכסי נספי השואה ופועל ממאי 2010, מקבלים כ- 10,000 ניצולים ברחבי הארץ כרטיסים נטענים בסך 200 שקל בחודש, שבהם הם יכולים לעשות קניות. אלא שרבים מהניצולים, בייחוד בפריפריה, לא מצליחים לממש את ההטבה. הסיבה: רשת השיווק היחידה שמשתפת היום פעולה עם הפרוייקט היא מגה.

"פנינו תחילה למגה ולשופרסל", אומרת עו"ד מיכל הראל, מנהלת חטיבת סיוע והנצחה בחברה לאיתור נכסי הנספים. "מגה הסכימו מייד להצטרף, אך שופרסל סירבו. לפני כמה חודשים פנינו שוב, אך בשופרסל מבקשים שהניצולים הנזקקים יירשמו כחברי מועדון של הרשת."

"הראל מוסיפה כי "שופרסל התנתה באופן שערורייתי את הסיוע לניצולים בכך שתהיה התחייבות מראש שלפחות 8000 ניצולים יקנו רק אצלם, ולאר מכן בהצטרפות של כל 10,000 הזכאים". לדבריה הדרישה של שופרסל לבלעדיות לא עולה בקנה אחד עם מטרת הפרויקט. "המטרה שלנו הייתה שהניצולים יבחרו בעצמם לאיזו רשת ללכת".

בחברה לאיתור ולהשבת נכסי הנספים מספרים כי גם רשתות אחרות לא הביעו נכונות גדולה להצטרף. "חצי חינם וכמעט חינם בכלל לא השיבו לנו", אומרת עו"ד הראל, "ורשתות קו-אופ שופ ורמי לוי הביעו נכונות להשתתף, אך עדיין לא מצאו פלטפורמה טכנולוגית לסליקת הכרטיס הנטען".

בשופרסל דחו מכל וכל את טענות החברה. "שופרסל קיימה דיאלוג מתמשך עם החברה ונתנה מספר הצעות אטרקטיביות לשיתוף פעולה, תוך הצעת הנחות בשיעור הגבוה ביותר הניתן על ידי החברה", מסרו. "למרבה הצער, כל הצעותינו נדחו על ידי החברה מסיבות השמורות עימה". ברשת אף אמרו כי הדרישה שכל הניצולים יחתמו על כרטיס מועדון תאפשר להם לקבל הנחות ומבצעים.

בכמעט חינם ובחצי חינם מסרו כי מעולם לא התקבלה פנייה מהחברה בנושא. "לא הייתה מתקבלת כזו, כמובן שהייתה נבחנת וזוכה להתייחסות, אמרו בכמעט חינם.

מרשת רמי לוי נמסר כי "מדובר בבעיה טכנית בלבד, ואנחנו במו"מ עם ישראכרט כדי לראות כיצד ניתן לוודא שהמערכת שלנו תזהה את הכרטיס הנטען". גם בקו-אופ שופ מסרו כי התחילו לבנות עם ישראכרט מערכת שתאפשר לכבד את כרטיסי ההטבה. "בכל מקרה", הוסיפו, "אם לא נצליח להעמיד את המערכת עד ערב ראש השנה – נכבד את כל ניצולי השואה הזכאים שיגיעו לסניפים שלנו ונממן את הקניות שלהם בגובה הזכאות".

לאור התגובות אמרו בחברה לאיתור ולהשבת נכסי נספי השואה כי ההצטרפות לחברת ישראכרט תחייב את הניצולים למלא טפסים רבים, דבר שיסרבל עבורם את ההליך. הם מציעים פתרון אחר וטוענים כי מדובר בניסיון התחמקות של הרשתות. "הפלטפורמה שמגה עובדת איתה היא לא חברת כרטיסי אשראי", אמרה עו"ד הראל, "וכל רשת יכולה להצטרף. הרשתות מוכיחות שהן פשוט לא מעוניינות להירתם למען ניצולי השואה".

"מזעזע שדווקא במדינת ישראל מרשות לעצמן רשתות מזון להפנות עורף לניצולי השואה המעטים שעוד נמצאים בין החיים", אומרת קולט אביטל, יו"ר מרכז ארגוני ניצולי השואה. "כל מה שמתבקשות רשתות המזון לעשות הוא לכבד את הכרטיס המגנטי הנמצא בידי הניצולים, אך מתברר שרווחת ניצולי השואה לא מטרידה את הרשתות".

 

קולט אביטל בפייסבוק

colette-facebook

מתוך הגלריה